Contact

Zeestraat 84
2518 AD The Hague
Netherlands

Other locations ›

Marcel Schuttelaar

De lange adem van Saint Basics

Peter, een vriendje van me, was een wat bescheiden reclameman. Jarenlang werkte hij bij een van de grootste bureaus van Nederland. Hij was onder vakgenoten bekend omdat hij bedrijven en merken vlijmscherp kon positioneren. Op aansprekende wijze wist hij telkens weer de consument te verleiden met een unieke propositie. Of het nu om bloembollen of verwenyoghurt ging.

Langzaamaan sloeg de ‘vermoeidheid’ bij hem toe. Hij miste iets. Toen hem vijf jaar terug gevraagd werd mee te doen een duurzaam kledingmerk op de markt te brengen, gooide hij zijn leven om. Het idee was via een webshop, knap designed ondergoed op de markt te zetten onder de naam Saint Basics. Als bureau hebben we hem geadviseerd hoe dat moet met certificering als biologisch en vrij van kinderarbeid en andere wantoestanden. En gelijk mee mogen helpen wat bekendheid voor het merk te creëren. Ik herinner me nog een inspiratiesessie voor onze medewerkers waar ik acte de préscense mocht geven enkel gekleed in shirt en slip van Saint.

In dezelfde tijd hebben wij als bureau een team opgestart dat zich richtte op het duurzamer maken van de fashionwereld. Een gepassioneerde groep mode-, milieu- en communicatiemeiden, in fashion stad Amsterdam. Die onvermoeibaar de modewereld doortrokken om de theorie van duurzaamheid in de commerciële praktijk te brengen. Met communicatieprogramma’s, modeshows en designtrips. Het bleek nog niet zo simpel deze business in beweging te krijgen. Bekend was dat het produceren van katoen bizar vervuilend is. Maar zelfs het instorten van de textielfabriek in Bangladesh, bracht een duurzamere markt niet in versnelling. Je had kleine ideële modemerken waar we voor een minimaal bedrag, voor hen vaak vreselijk veel geld, aan de bak konden. Grote partijen in de markt hielden zich vaak stil. De opkomst van ketens als Primark deed partijen nog zuiniger opereren. Ook al hebben we nu circa 16 klanten in deze sector, commercieel gezien lukt het ons nog niet break-even te draaien.

Vriend Peter vond het ook niet eenvoudig. Samen met een stille investeerder hield hij Saint de afgelopen jaren draaiende. Als hij weer wat investeerde in marketing en via knappe advertenties zijn ondergoed aanprees, steeg de verkoop tijdelijk weer. Om daarna weer terug te vallen naar een te bescheiden basisniveau. Ook het regelen van een nette productie bleek nog niet zo simpel. Begonnen in Bangladesh, daarna in Turkije, zit hij nu bij een leverancier in Portugal. Beloftes zijn soms mooier dan de werkelijkheid, netjes kleding produceren blijkt nog lang geen automatisme. Maar, door het investeren van al zijn spaargeld, het reclamewerk grotendeels in te ruilen voor een positie als minimaal betaalde CEO van Saint en het bijschakelen van vrienden en bekenden lukte het hem langzaam een vaste klantengroep op te bouwen.

De afgelopen weken gebeurde er iets bijzonders. Saint wilde kleur bekennen. Naast klassiek wit en zwart ondergoed, vroegen de klanten naar kleur. Daar was een investering van minimaal 120 duizend euro voor noodzakelijk. Peter pakte het grondig aan. De hele achterban werd bestookt met een aanbod. Je kon deelnemen in Saint Basics tot een totaalwaarde van 8 procent van de aandelen. De eerste 120 duizend euro waren in 12 dagen volgetekend. De start ging nog wat traag, elke volgende dag verliep onstuimiger. De Saint-community was razend enthousiast. Vaak ging het niet om het beloofde rendement, maar was het meer een teken van support, van een latent aanwezig activisme. Het was duidelijk dat er meer mogelijk was. Het streefbedrag werd verhoogd naar 150 duizend euro. Een glunderende Peter belde de volgende dag, dat dit doel binnen 12 uur bereikt was. “Ik heb veel geleerd van deze campagne. Onze klantencommunity is uiterst gemotiveerd met Saint mee te denken. We gaan voortaan gezamenlijk de koers bepalen. En ze willen dat ik zelf wat meer op de voorgrond treed.”

Ondernemen kent hoogte- en dieptepunten. Ook Peter heeft sombere momenten gekend. Ook wij hebben besloten door te gaan met onze acties de kledingsector te verduurzamen. Eens kijken hoe ook onze klanten kunnen inhaken op het consumenten activisme. Het investeringstempo passen we een beetje aan. Een kwestie van lange adem dus, maar ik verwacht dat het vanaf nu veel sneller gaat, zo leert ons Saint.

www.saintbasics.com
www.sustainablefashionadvice.com
www.schuttelaar.nl


Thank you for your registration!
Invalid email address Back